HU
Magyar
HU
Magyar
GB
Angol
www.gobefalvikennel.hu
FEJLESZTÉS ALATT
BEMUTATKOZÓ
Lorem ispum

Tisztelt Látogatók! 

Dr. Szollár István állatorvos vagyok. Az egyetem elvégzése után 1970-ben Mezőhegyesre kerültem, 1970- 2001-ig a Ménesbirtokban dolgoztam, az állatorvosi munkám mellet a lótenyésztés és a lovassport irányítását is végeztem. Közben 2004-ben szaporodásbiológiai  szakállatorvosi diplomát szereztem. 2001-töl a Génbank- Semex Magyarország Kft-ben telepvezető főállatorvosként dolgozom.

​Engedjék meg, hogy röviden bemutassam a Góbéfalvi Kennel történetét...

Dr. Ócsag Imrével, a magyar kutyafajták nagy ismerőjével és szakemberével, szüleim családi jó barátjával gyermekkoromban, majd később a lótenyésztés területén végzett közös munkánkon keresztül kerültem kapcsolatba. Ő ismerte családunk puli fajta iránti szeretetét, valamint a mezőhegyesi kutyatenyésztésre alkalmas körülményeimet, így ajánlotta, hogy folytassam a szülői hagyományokat és foglalkozzam - az állatorvosi szakmámmal, továbbá a lótenyésztésben megszerzett tenyésztői tapasztalataimmal is jól összeegyeztethető - kutya tenyésztéssel.

A tenyésztés megkezdéséhez hathatós segítséget is Tőle kaptam, miután dr. Tóth Emilnétől az akkor már a tenyésztésben jól bevált Határszéli Góbét megszerezte számomra, (A kennel elnevezése is ettől a kantól származik. Góbé, ahogy Arany Csaba A Puli története című könyvében is jellemzi, igen keresett fedezőkanként javító hatást gyakorolt a maszkos fakó tenyésztésre. ) tenyésztésre alkalmas párjaként az első szuka kölyköt - Királyvölgyi Borókát - is Ő ajánlotta, Góbé és Boróka párosításból született Góbéfalvi Boriska.
A két maszkos fakó mellé a Tóthszilvási kennelből megvásároltam a fekete, jó temperamentumú Tóthszilvási Adát, melynek partneréül Gerendási Ati-t választottam. Kettőjük utódja Góbéfalvi Csárdás.
Már a saját tenyészetemből származó kan és szuka (Csárdás és Boriska) párosításából született GÓBÉFALVI ESZTI.
E szukához igyekeztem egy olyan idegen vonalú, nem favorizált, kant keresni, mely segítségével sikerül egy új még nem ismert vonal kitenyésztése. Ugyanakkor fontos szempont volt, hogy a kan korrekt, jó küllemmel és idegrendszerrel rendelkezzen. Ezen kritériumoknak jól megfelelt TEMPLOMKERTI CIRKUSZ.
Templomkerti Cirkusz és Góbéfalvi Eszti párosításából született maszkos fakó GÓBÉFALVI ABA tenyészetem meghatározó kanja lett. Az 1993. május 9-én megtartott Európa Kutyakiállítás nyílt kan osztályában kitűnő I. CAC eredményt ért el.

Góbéfalvi Aba 15 évesen
Góbéfalvi Aba 15 évesen
A családalapító szuka: Góbéfalvi Durcás
A családalapító szuka: Góbéfalvi Durcás

A család alapító szuka pedig a HERCEGHALMI-SZURTOS ÁCSORGÓ apaságú GÓBÉFALVI DURCÁS lett.

Góbéfalvi Durcástól négy szukát állítottam tenyésztésbe, melyek közül háromnak Góbéfalvi Aba az apja, míg a negyediknek Cinkeházi Csutora.
Több éven át csak a saját tenyészetemből származó, egymással rokonságban nem álló egyedek párosításából nyertem utódokat. 2005-ben azonban szükségessé vált a tenyészetem számára idegen vonalú kanok beszerzése. Választásom a nagy populációval rendelkező, nagy szervezeti szilárdságú és erős szelekciós nyomásnak kitett egyedekből álló, kiemelkedő tenyésztési eredményekkel rendelkező Királytelki és a Gémeskút tenyészetből származó kanokra esett.

KIRÁLYTELKI GERGŐ-t 2005-ben került a tenyészetembe, melynek 2007-ben különböző anyáktól viszonylag nagyszámú ivadéka született.  Ivadékai jó küllemmel és kiváló temperamentummal rendelkeznek. Két lányát állítottam tenyésztésbe: Góbéfalvi Katát és Góbéfalvi Bellát.

KIRÁLYTELKI JÓMADÁR-t –, amely a puli tenyésztésre nagy hatást gyakorló Királytelki Nyalka Legény teljes testvére- sikerült megszerezni.
Lánya Góbéfalvi Rozi tenyészetem legsikeresebb szukája. Több utódja ért el kiváló eredményt kiállításokon / Góbéfalvi Didó HFGY, Góbéfalvi Ida CAC, Góbéfalvi Nótás 3x CAC, BOS, CACIB, BOB, HFGY, Hungaria Champion /de Rozi maszkos fakó alomtestvére is  /Góbéfalvi Remény/ CAC, HFGY minősítést kapott. 

A Góbéfalvi tenyészet 2019 januárjában két nagy tenyészértékű szukával gyarapodott, mint az egyik legértékesebb puli családalapító Rackaőrző BÁJOS utódaival, Rackaőrző Titok és Rackaőrző Toboz alomtestvérekkel. Teljes testvérei jól ismertek a puli tenyésztők körében, kiállításokon kiemelkedő eredményeket értek el. Nem kevésbé ismertek e két szuka utódai, Gróf, Gréti és Cseresznye, valamint az ugyancsak Rackaőrző Bájos unokájai Cakó, melynek apja Rackaőrző Rege.

A tenyészetembe került egy alomból származó testvérek idén 8 évesek, de jó esetben egy-két alom még várható tőlük, így a hosszabb szünet után a tenyésztésbe visszaállított két magas genetikai értékű szuka utódaival a magyar puli tenyésztés tovább gazdagodhat.

Rackaőrző Titok 2019.03.07-én Góbéfalvi Nótástól 2 szuka és 1 kan kölyköt fialt.

Tenyészetem kiemelkedő  szukacsaládja

Góbéfalvi Bibi
Góbéfalvi Kennel
Góbéfalvi Rozi
Góbéfalvi Dídó
Góbéfalvi Ida
Góbéfalvi Nótás